Logo Robbert van Rooijen

Zink

Metalen worden al eeuwen lang toegepast in de bouw, vanwege hun betrouwbare en duurzame karakter maar zeker ook vanwege hun specifieke schoonheid. Zink wordt dan ook door architecten vaak verwerkt in opvallende ontwerpen. Zink wordt vaak toegepast op daken in de vorm van dakplaten en dakgoten. Hier speelt niet alleen de schoonheid van het materiaal een rol, maar ook het vermogen om regenwater betrouwbaar te kunnen afvoeren. En dat is belangrijk, omdat lekkages ongemakken en schade veroorzaken op de lange termijn.
Zink heeft een grote hergebruik waarde en is dus duurzaam en erg milieuvriendelijk. Zink als materiaal hoort in het milieu en heeft zelfs een belangrijke functie voor levende organismen.

Bouwzink heeft een groot aantal voordelen:

  • Zinken dakgoten gaan ruim vijftig jaar mee en zijn onderhoudsarm.
  • Zinken dakgoten blijven volledig in tact gedurende hun toepassingsperiode, waardoor vroegtijdige vervanging en lekkages worden voorkomen.
  • Zinken platen op het dak hebben veel minder gewicht dan bijvoorbeeld dakpannen. De dakconstructie hoeft dus ook minder te dragen.
  • Na een lange levensduur wordt het zink bijna volledig opnieuw gebruikt. En is dus milieuvriendelijk.Niet voor niets wordt zink dus veel toegepast in de bouw. Het is een fraai metaal dat architecten maar al te graag verwerken in hun ontwerpen. Robbert van Rooijen heeft jarenlange ervaring in het technisch verwerken van dit materiaal, zodat de duurzaamheid van het object ook gegarandeerd is.