Logo Robbert van Rooijen

Magazine Bouwbedrijf Boogert B.V.

Klant: Magazine Bouwbedrijf Boogert B.V
Categorie:

Bouwbedrijf Boogert magazine jaargang 24 #07 juli 2019 Buitenplaats Sprielderbosch.

 

Bouwbedrijf Boogert magazine jaargang 24 #07 juli 2019 Buitenplaats Sprielderbosch.

Mister Koper’
24 jaar ervaring en een eigen zetterij op het gebied van zink, lood en koperwerk: Robbert van Rooijen mag zich met recht een vakman noemen. Dankzij zíjn handen blinken er koperen dakkapellen en dakdoorvoeren op Buitenplaats Sprielderbosch.
Het specialistische werk van Robbert is momenteel erg populair. “Er is heel veel vraag naar zinken en koperen daken, maar ook dakgoten van dit materiaal komen veel voor”, licht hij toe. “Het wordt eigenlijk alleen maar drukker; soms moet ik echt mensen inhuren.” Waar de populariteit vandaan komt, vindt Van Rooijen lastig in te schatten. “Zink, lood en koper is altijd al wel gewild, maar het vak sterft ook een beetje uit hè. En je ziet het weer veel terugkomen in de ontwerpen van architecten, dat speelt ook mee natuurlijk”. “Mits het niet te moeilijk is om te maken, want daar hebben architecten tegenwoordig wel een handje van”, lacht hij.
“Een opleiding is er niet voor”
Robbert van Rooijen is een echte ‘self made’ ambachtsman. Hij startte op zijn 16de als leerling, werkte tientallen jaren bij diverse bedrijven in zijn huidige vakgebied en begon uiteindelijk voor zichzelf. Daar ontwikkelde hij zich tot specialist in hoogwaardige dak- en gevelafwerking én kreeg hij de bijnaam Mister Koper. “Dit beroep vergt vooral bedrevenheid. Een opleiding is er niet voor”, licht hij toe. “Het is echt maatwerk dat je levert en je leert het gaandeweg. Als je hart daar van jongs af aan ligt, is het ook echt een hobby. Tenminste, zo is dat bij”.
Passend maatwerk
Een dikke twee jaar geleden begon Van Rooijen bij het project Buitenplaats Sprielderbosch op de Veluwe. Gaandeweg voorziet hij hier bijna alle 46 recreatievilla’s van met koper beklede dakkapellen en dakdoorvoeren. “Een mooi project, omdat kopers uit verschillende woningen kunnen kiezen; wat het werk voor mij ook weer afwisselend maakt”. Het materiaal waar Robbert mee werkt, komt op rol aan in zijn werkplaats. Daar wordt alles door hem zelf gezet tot het gewenste product en gaat het mee op pad om te monteren op locatie. “Met alle rieten kappen in Sprielderbosch, werk ik uiteraard veel samen met de rietdekker. Maar ook met uitvoerder Danny en timmerman John heb ik veel contact. Leuke jongens met ervaring en verstand van de bouw: zij zorgen er uiteindelijk voor dat mijn maatwerk mooi past”.
Kijk voor meer informatie over deze ‘Meester in zijn ambacht’ eens op www.robbertvanrooijen.nl